Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Banana Banana komt met zang en dans, maar Nederland is prachtig

Thembi Catlana en Gabriela Salcado (Getty Images)

Vooruitlopend op de African Women’s Cup-landen in juli 2022, komt Banyana Banana in de rij voor het prestigieuze toernooi dat in Marokko wordt gehouden.

De South African Football Association (SAFA) speelde in een internationale vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland, ’s werelds vijfde team, om de aanklacht van Desire Ellis voor te bereiden.

Baniana arriveerde dinsdagavond in Kyocera Stadium met een zang en dans.

De grote les werd echter aan het einde van de 90e minuut aan Zuid-Afrika geleerd toen Nederland een 5-1 nederlaag leed voor sterke thuissteun.

Banyana zat zonder hun aanvoerder en AC Milan-middenvelder Refilo Jane terwijl hij herstelt van een blessure. Tembi Catlana, die voor Atletico Madrid speelt, droeg een armband voor een internationale vriendschappelijke wedstrijd.

In de 12e minuut toonden de Nederlanders hun klasse en Jackie Cronen gaf een prachtige aanval die de lat raakte en de thuisploeg markeerde voordat deze een geluid maakte in de achterkant van het net.

Na een tijdje maakte Catlana een stil einde aan de rechterbenedenhoek voor de menigte. Livinnen 3-1 voorsprong bij de rust.

Zuid-Afrika had een kans om via Kakatlana aan het begin van de tweede reeks terug te keren naar de wedstrijd, maar Linda Modlalo verliet het doel voordat Zuid-Afrika een penalty had gewonnen.

Noko Modlow slaagde er echter niet in vanaf die plek te scoren, aangezien doelman Sari van Vinendel zijn poging gemakkelijk redde.

Nederland breidde de voorsprong in de laatste 15 minuten uit toen Tamaris Egurola het Nederlands record leidde met een brace met drie overwinningen tegen Banyana.