maart 2, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ashleigh Barty gaat met pensioen: de nummer één van de wereld kondigt haar afscheid van het professionele tennis aan

Ashleigh Barty gaat met pensioen: de nummer één van de wereld kondigt haar afscheid van het professionele tennis aan

De 25-jarige Australiër zei in een commentaar Instagrampost woensdag.

“Ik ben zo dankbaar voor alles wat deze sport me heeft gegeven en ik voel me zo trots en vervuld. Bedankt aan iedereen die me onderweg heeft gesteund, ik zal altijd dankbaar zijn voor de levenslange herinneringen die we samen hebben gemaakt.”

De post bevatte een videoclip, gefilmd met de gepensioneerde Australische tennisser Casey Delacqua, waarin Barty haar beslissing verder uitlegt.

“Er was een verschuiving in mijn perspectief in de tweede fase van mijn carrière, dat mijn geluk niet afhankelijk was van resultaten, en succes voor mij is wetende dat ik absoluut alles heb gegeven wat ik kon,” zei ze.

“Ik weet hoeveel werk het kost om het beste in je naar boven te halen. Ik heb dat zo vaak tegen mijn team gezegd, ik heb dat niet meer in mij. Ik heb niet de fysieke drive, de emotionele drang te willen, en alles wat nodig is om jezelf meer op het hoogste niveau uit te dagen, ik weet alleen dat ik heb uitgegeven. Ik weet alleen fysiek, ik heb niets te geven. Dat is voor mij succes.’

Ze voegde eraan toe dat ze “al heel lang” overwoog om met pensioen te gaan en de beslissing werd bekrachtigd nadat ze vorig jaar Wimbledon en dit jaar de Australian Open won. Die overwinningen, zei ze, waren “mijn perfecte manier om de ongelooflijke reis te vieren die mijn tenniscarrière was.”

Ze zei dat de beslissing moeilijk was, maar goed voelde. “Ash Barty, de persoon, heeft veel dromen die ze najaagt, wat niet noodzakelijkerwijs inhoudt dat ze de wereld rond moet reizen, weg zijn van mijn familie, weg zijn van mijn huis, dat is waar ik altijd al wilde zijn .”

De Women’s Tennis Association (WTA) heeft haar pensionering bevestigd In een persbericht.

“Ash Barty heeft met haar kenmerkende backhand, gecomplimenteerd met het feit dat ze de ultieme mededinger is, altijd een voorbeeld gesteld door professionaliteit en niet-aflatende sportiviteit in elke wedstrijd”, zei WTA-voorzitter en CEO Steve Simon in de verklaring.

READ  Auburn Tigers beschuldigde QB TJ Finley van pogingen om de politie te ontwijken

“Met haar prestaties in de grote toernooien en de WTA Finals, en het bereiken van de top van de nummer 1-ranglijst ter wereld, heeft ze zichzelf duidelijk gevestigd als een van de grote kampioenen van de WTA.”

Barty heeft drie grote singles-titels gewonnen – de French Open 2019, Wimbledon 2021 en de Australian Open 2022. In totaal won ze 15 singles-titels en 12 dubbele titels op de WTA Tour, en was de eerste Australische die een Australian Open singles won. titel in een jaar 1978.

Ze is pas de tweede nummer één van de wereld in het damesspel die met pensioen gaat in de top, na Justine Henin, die in 2008 met pensioen ging.

Barty, die haar professionele tenniscarrière in 2010 begon, nam van 2014 tot 2016 een pauze in de sport en zei dat “het te snel was”, aldus de WTA-release. Ze was toen pas 18 en ze wilde ‘het leven ervaren als een normaal tienermeisje’, zei ze.

Ze keerde in 2017 fulltime terug naar tennis – en bleef de sport domineren door 25 van haar laatste 26 wedstrijden te winnen.