maart 19, 2024

Aanvoerder Mbappe kwam als beste uit de bus toen Frankrijk Nederland versloeg in een Euro 2024-kwalificatiewedstrijd.

Kylian kent een daverende start als aanvoerder van Frankrijk; Euro 2024 kwalificatiewedstrijden met een 4-0 overwinning op de verliezers, de Nederlanders

Kylian Mbappé uit Frankrijk viert feest nadat hij vrijdag scoorde tegen Nederland in een EK-kwalificatiewedstrijd in het Stade de France in Parijs. Afbeelding/AFP

Kylian Mbappé Twee doelpunten en een assist markeerden zijn eerste wedstrijd als aanvoerder van Frankrijk op vrijdag toen de WK-finalisten naar een 4-0 overwinning op een verzwakt Nederlands team gingen in een Euro 2024-kwalificatiewedstrijd in Parijs.

Mbappé volgde de Franse aanvoerder Hugo Lloris op en het nieuwe tijdperk kende een vliegende start toen de superster van Paris Saint-Germain de rozeharige Antoine Griezmann opzette om binnen twee minuten te scoren.

READ  Activisten trekken 40 miljard euro fossiele subsidies naar de Nederlandse verkiezingsschijnwerpers

Upamegano scoorde het 2e doelpunt

Tayot Upamecano scoorde het tweede doelpunt in de achtste minuut en Mbappé kreeg zijn naam op het wedstrijdformulier voor halverwege de eerste helft waardoor het 3-0 werd.

NEDERLAND* Mbappe rondde de overwinning op nadrukkelijke wijze af met nog twee minuten te gaan voordat een blessuretijdstraf werd gered door Memphis Depay-doelman Mike Michonne.

Een meedogenloos optreden van de kant van Didier Deschamps* zorgde ervoor dat de Nederlandse kant verschillende belangrijke spelers miste nadat een virus door hun ploeg raasde.
Ze kunnen troost putten uit de wetenschap dat hun zware taak om zich te kwalificeren voor Groep B nog lang niet voorbij is en dat hun volgende wedstrijd maandag in Gibraltar is.

Het volgende is Ierland

De Fransen reizen nu naar Dublin om tegen de Republiek Ierland te spelen, maar er zal iets belangrijks voor nodig zijn om zich niet te kwalificeren voor het EK van volgend jaar wanneer de twee beste teams in elke groep doorgaan.

“We willen onze fans niet teleurstellen. Het is onze eerste wedstrijd na het WK en we wilden verder gaan waar we gebleven waren, afgezien van de finale”, vertelde Mbappé aan omroep TF1.

Mbappé voegde toe over zijn eigen spel: “Ik probeer mijn werk te doen, besluitvaardig te zijn en anderen mee te nemen. Het werkte vandaag goed, maar het is nog maar het begin, dus laten we ons niet laten meeslepen.”

Er werden vier wijzigingen aangebracht in het team van Deschamps* in vergelijking met de WK-finale, waarbij Lloris en centrale verdediger Raphael Varane stopten – ze werden gehuldigd op het veld van Stade de France voor de aftrap – terwijl Ousmane Dembélé geblesseerd raakte en Olivier Giroud startte. Bank.

READ  All-time XI's voor elke 'big five' league in Europa

Maignan van AC Milan in het doel en Ibrahima Konate van Liverpool in de centrale verdediging, Kingsley Coman en Randal Kolo Muani, twee spelers die van de bank kwamen in de finale van Doha, waren begonnen.