april 30, 2024

Zwitserland vs Nederland – Verslag voetbalwedstrijd – 17 juli 2022

Nederland neemt het op tegen Frankrijk in de kwartfinales van het EK 2022 voor vrouwen, nadat het Zwitserland met 4-1 versloeg en zondag als tweede eindigde in Groep C.

Drie late doelpunten voor Nederland maakten van een spannende middag een comfortabele eindstand voor Nederland.

Dames euro’s: Nieuws en functies | Wedstrijden & Resultaten | Tafels

“Ik ben echt trots op hoe we dit als groep hebben gedaan”, zei de Nederlandse middenvelder Sherida Spitz. “Deze overwinning maakt ons een stuk sterker, niet alleen de startende elf, maar ook de spelers die binnenkomen en wat voor soort energie ze ons brengen.”

De Zwitser opende de score met een eigen doelpunt toen Ana-Maria Crnogorcevic op slag van rust een kopbal van Stephanie van der Gracht in eigen doel schoot.

Zwitserland hield de druk echter hoog en reageerde vier minuten later toen Geraldine Reutelar van dichtbij binnen schoot om de score gelijk te maken.

Aanvaller Goomba Chow kreeg al snel zijn zijde vooraan, maar werd van dichtbij geweigerd door Nederlandse doelman Daphne van Domselaar, die vervolgens de paal raakte met de rebound.

Van Domselaar kwam opnieuw in actie en tipte Riola Kshemaili’s drive van grote afstand binnen om zijn zijde in het spel te houden.

Zwitserland bleef de Nederlanders lastig vallen met Ramona Bachmann als een dynamische kracht aan de linkerkant, maar hun inspanningen waren tevergeefs.

Met recordscorer Vivienne Miedema nog steeds uitgesloten na een positieve test op Covid-19 op dinsdag, keken de Nederlanders naar hun bank om hun scorende vonk te geven.

Romy Leuchter scoorde zijn eerste doelpunt voor zijn land in de 84e minuut toen hij een voorzet van Stephanie van der Gracht over het hoofd van keeper Kelle Thalmann kopte.

READ  Nederlandse bedrijven kijken uit naar de 6e CIIE

Viktoria Belova voegde er nog een toe, toegekend na een langdurige VAR-controle, voordat Leicher vijf minuten voor tijd zijn tweede doelpunt van de wedstrijd toevoegde om de deal te bezegelen.

“De eerste helft was erg zwaar, maar toen kwamen we in ons ritme”, voegde Spitze toe. “Ik ben echt trots op de manier waarop de wisselspelers speelden, het was een collectieve prestatie. Ik vind het geweldig hoe alle meisjes, veteranen en eerstejaars, speelden.”

Zwitserland viel uit het toernooi nadat het als derde in de groep was geƫindigd, terwijl Nederland op 23 juli in de kwartfinales tegen Frankrijk speelt.